گام اول: وسایل مورد نیاز را آماده کنید

وسایل مورد نیاز

وسایل مورد نیاز

یک ظرف پلاستیکی، چند فنجان پلاستیکی و یک چراغ LED وسایل بازیافتی هستند که برای ساخت گلخانه استفاده می کنیم. اگر چراغ LED شکسته باشد هم اشکال ندارد؛ البته اگر LEDهایش سالم باشند. ظرف پلاستیکی هم مخزن محلول هیدروپونیک و فنجان ها جای گیاهان هستند. دقت کنید که نباید از فنجان های کاغذی برای کاشت گیاه استفاده کنید. با ساخت یک مدار ساده هم چراغ LED را برای تابیدن در شب آماده کنید تا سیستم گلخانه هیدروپونیک کارآمدتر بشود.

گام دوم: گلخانه را طراحی کنید

همانطور که قبلاً گفتیم فنجان ها در واقع محل کاشت گیاهان هستند. کف این فنجان ها سوراخ می شود و داخل آنها با یک لایه پنبه توپی پر می شود. سپس فنجان ها داخل ظرف پر از محلول هیدروپونیک قرار می گیرند. به این ترتیب ریشه ها محلول را از سوراخ های کف فنجان جذب می کنند. در تصاویر سه بعدی بالا طراحی گلخانه هیدروپونیک را می بینید.

گام سوم: فنجان ها را آماده کنید

فنجان ها را روی میز برگردانید. سه یا چهار سوراخ کف آنها ببرید تا محلول هیدروپونیک جذب پنبه بشود. این سوراخ ها امکان بیرون زدن ریشه ها و جذب مستقیم محلول را هم فراهم می کنند. حالا یک لایه پنبه دو سانتیمتری کف هر کدام از فنجان ها بگذارید اما پنبه را فشرده نکنید.

گام چهارم: هولدر فنجان ها را ببرید

حالا به یک هولدر نیاز دارید که فنجان ها را روی ظرف پلاستیکی نگه دارد. ما از یک تخته فومی استفاده می کنیم اما هر شی دیگری که کارکرد مشابه داشته باشد هم مناسب است.

ورق فومی را به شکل و اندازه ای ببرید که روی ظرف پلاستیکی را بپوشاند. سپس فاصله فنجان ها از لبه ها را مشخص کنید و جای شش فنجان را روی ورق علامت بزنید قطر فنجان ها را اندازه بگیرید و شش دایره را با فواصل مناسب روی فوم پخش کنید. در این مرحله فقط نقطه وسط این دایره ها را هم علامت گذاری می کنیم.

گام پنجم: دایره ها را ببرید

یک پرگار بردارید و فاصله بین دو پایه آن را به اندازه شعاع فنجان تنظیم کنید. سپس دایره ها را با پرگار روی نقاطی که علامت گذاری کرده اید، بکشید. حالا می توانید دایره ها را با کاتر یا چاقو ببرید.

گام ششم: فنجان ها را به هولدر بچسبانید

فنجان ها را داخل دایره های روی هولدر قرار بدهید و از زیر به دور آنها چسب حرارتی بزنید. چسب را به اندازه ای بزنید که درست فنجان ها کاملاً به هولدر بچسبند.

حالا یک سیستم گلخانه هیدروپونیک ساده دارید و می توانید کاشت گیاه را شروع کنید. اما می خواهیم با اضافه کردن چراغ LED کارایی سیستم را بیشتر کنیم.

گام هفتم: مدار حساس به نور

قطعات مورد نیاز برای ساخت مدار

قطعات مورد نیاز برای ساخت مدار

برای رساندن نور به گیاهان در طول شب، باید هر روز چراغ LED گلخانه را روشن کنیم. به همین خاطر یک مدار می سازیم که بعد از کم شدن نور، چراغ را به صورت اتوماتیک روشن کند.  برای ساخت مدار حساس به نور به قطعات زیر نیاز دارید:

  • مقاومت حساس به نور یا LDR
  • مقاومت ۱K
  • پتانسیومتر ۱۰۰K
  • رگولاتور ولتاژ ۷۸۰۵
  • ترانزیستور ۲N2222
  • دو عدد دیود IN4001
  • جک پایه DC
  • وروبرد

گام هشتم: دیاگرام مدار حساس به نور

قطعات مدار را طبق دیاگرام بالا لحیم کنید. این مدار داخل چراغ LED قرار می گیرد و باید تا حد ممکن کوچک باشد.

تراشه ۷۸۰۵ یک رگولاتور ولتاژ است که ولتاژ ورودی ۷ تا ۳۰ ولت را به خروجی ۵ ولت تبدیل می کند. پین های مثبت و منفی جک DC را به پین های مثبت و منفی این تراشه لحیم کنید. نحوه لحیم کاری مدار در تصاویر بالا مشخص است.

گام نهم: مدار را داخل چراغ قرار بدهید

فقط دو سیم از چراغ LED بیرون زده که باید آنها را به محل LEDهای روی دیاگرام لحیم کنید. سپس برد مدار را طوری داخل چراغ قرار بدهید که مقاومت نوری و جک DC زیر برد قرار بگیرند. اگر لازم بود می توانید شکل برد را تغییر بدهید. در تصاویر بالا می توایند نحوه قرار گرفتن مدار داخل چراغ را ببینید.

گام دهم: چراغ را سوراخ کنید

روی چراغ را سوراخ کنید

روی چراغ را سوراخ کنید

برای وصل کردن جک DC و بیرون آوردن مقاومت نوری باید دو سوراخ روی چراغ ایجاد کنید. ابتدا جای دقیق جک DC و مقاومت نوری را روی چراغ علامت بزنید و سپس با نوک داغ هویه پلاستیک این نقاط را آب کنید.

حالا مقاومت نوری می توانید میزان نور محیط بیرون را بررسی کند و وقتی کمتر از حد لازم بشود، چراغ LED را روشن کند. علاوه براین میزان درخشش LEDها هم به نسبت شرایط نوری تنظیم می شود. برای تنظیم میزان حساسیت مدار از پتانسیومتر استفاده کنید.

گام یازدهم: قطعات گلخانه را بهم وصل کنید

برای وصل کردن چراغ LED به گلخانه هیدروپونیک دو سوراخ روی لبه ظرف پلاستیکی دریل کنید و چراغ را با پیچ به آن محکم کنید. همانطور که در تصویر آخر می بینید جک DC و مقاومت نوری باید در طرف مقابل ظرف پلاستیکی قرار بگیرند.

گام دوازدهم: محلول هیدروپونیک را بسازید

محلول هیدروپونیک از مواد مغذی لازم برای گیاهان تشکیل می شود. ساخت این محلول روش های مختلفی دارد اما روش ساده تر خرید محلول های آماده است. اگر می خواهید خودتان محلول هیدروپونیک را بسازید، هرگز از آب کلر برای ساخت محلول استفاده نکیند.


اگر به دنبال خوش ترین رایحه های عطر و ادکلن هستید حتما به سایت نیلو شاپ مراجعه کنید.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : فنجان ,چراغ ,مدار ,محلول ,هیدروپونیک ,گلخانه ,محلول هیدروپونیک ,گلخانه هیدروپونیک ,مقاومت نوری ,داخل چراغ ,مدار حساس ,سیستم گلخانه هیدروپونیک
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

حفاظ لوکس ، hefazlux دانلود فایل Stephanie خرید بلیط Natalie برج موزیک| دانلود اهنگ |موزیک برج تجهیزات نظافت صنعتی نیلفیسک *زندگی سایِنس‌لاوِر* مبلمان، دکوراسيون و معماري داخلي کرایه خودرو